Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Freestyle slalom

Keďže som sa rozhodol napísať ságu o učení freestyle slalomu, bolo by dobré si aj vysvetliť, čo to ten freestyle slalom (skrátene FS) je.

FS je nazývaný aj ako tanec medzi pohárikmi. Je to inline jazda v slalome, pri ktorej sa predvádzajú rôzne triky a cieľom je byť čo najviac efektný. Pravidlá sú v rôznych krajinách odlišné. Väčšinou jazda trvá 2 min. a je doprevádzaná hudbou (podľa vlastného výberu). Jazdí sa v 3 radoch kužeľov s rozostupmi 120 cm, 80 cm, 50 cm. Boduje sa náročnosť trikov a celkový dojem z jazdy. Trestné body sú za posunutie niektorého z kužeľov. Jazdiť sa dá sólo alebo duo.

Na Česko - Slovensku sa FS zatiaľ len rozbieha. Slovensko ma jeden FS tím zvaný I-Riders, bývalý "Gay Teens". V Čechách som zatiaľ žiadny takýto tím nepostrehol. Čo poznám je len partia nadšencov z Prahy, ktorý chodia "slalomiť" na Letnú. Majú vlastný netový projekt (brusle.info), kde aj ja prispievam nejakými článkami.
Na Letnej sa už  2 krát uskutočnila súťaž vo FS zvaná Freeletná. Je to skvelé, že niečo také vzniklo, jediné čo môžem vytknúť je to, že tam nehrala hudba.

Kde sa dá jazdiť? Musí to byť veeľmi rovná plocha. Čo najmenej okoloidúcich. Ja využívam parkovisko pri METRE po 22:30. Ináč moc nemám kde, aspoň zatiaľ. Väčšina ľudi jazdí medzi plastovými kelímkami  z IKEI (6 ks za cca 49,-). Je dobré kúpiť dve sady (aby bolo v slalome aspoň 12 kuželov).

Tento šport sa prakticky len rozbieha a bolo by veľmi dobré, keby sa do toho zažralo čo najviac ľudí. V prípade, že by sa našiel nejaký Žilinčan, ktorý by sa tomu chcel venovať, nech ma kontaktuje.

Enjoy!

http://farm3.static.flickr.com/2051/2430620077_8131603d28.jpg?v=0

Z každého rohlíka | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014